Sales Engineer

Sector: Constructie / Ontwerp
Niveau:
Plaats: Zoetermeer
Solliciteer

Beschrijving

Red Point Alloys (Zoetermeer) is op zoek naar een technisch commercieel medewerker voor klantspecifieke offertes, calculaties en orderbewaking in een technisch hoogwaardige omgeving.

Red Point Alloys is een wereldwijd toonaangevende producent en leverancier van afsluiters in de groeiende industrie van chemie, petrochemie en offshore. Met onze focus op engineering en fabricage van afsluiters met hoogwaardige materialen als titanium en nikkellegeringen hebben wij een sterke positie veroverd in een internationale nichemarkt.

Op ons kantoor in Zoetermeer, waar 42 medewerkers werkzaam zijn, worden onze producten ontwikkeld en klantspecifiek geproduceerd met behulp van een uiterst modern CNC-gestuurd machinepark. Al onze producten zijn maatwerk, en een groot deel van onze omzet wordt internationaal gegenereerd. Doordat wij een nichemarkt bedienen hebben we een sterke focus, en de komende jaren is onze strategie bepaald op stabiele groei.

Ter uitbreiding van ons salesteam zijn wij per direct op zoek naar een fulltime sales engineer en een junior sales engineer, met goede technische vaardigheden.

Functie-omschrijving
Als sales engineer ben je verantwoordelijk voor technisch commercieel advies richting onze klanten en het maken van offertes en calculaties. Na een offerteaanvraag die via ??n van de accountmanagers binnenkomt zorg jij voor een gestroomlijnd proces van offerte tot opdracht. Middels je technische kennis ben je in staat de klant van gedegen technisch commercieel advies te voorzien, en goede calculaties te maken. Wanneer een offerte opdracht wordt begeleid jij het ordervoortgangsproces van opdracht tot afname. Je wordt ondersteund door de afdeling Sales Support. Tenslotte heb je nauw contact met de productie afdeling en onze engineers, om op gedegen wijze de vertaalslag te maken van klantbehoefte naar interne mogelijkheden.

Je ziet er een uitdaging in klantspecifiek te werken in een nichemarkt, en bent een verkoper op basis van toegevoegde waarde, niet op basis van prijs. In je werkzaamheden werk je samen met 6 collega’s en begeleid door een sales manager.
?


Terug naar overzicht

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam